Lesehest

  • 27.01.2017, 23:28

Jeg har vært en lesehest helt fra jeg lærte meg og lese, bok etter bok ble slukt av en ordtørst jente. Jeg kunne låne en bok på biblioteket den ene dagen for å så stikke innom dagen etter for å levere, for da var boken spurtet gjennom. Jeg levde meg så inn i bøkenes verden, for der trivdes jeg så godt. På dataen min ble novelle etter novelle skrevet, selv om jeg aldri viste de til noen eller publiserte de en plass. Jeg koste meg som en liten unge på julaften når jeg lå på senga med en bok i hendene. Bøkene var mitt fristed hvor jeg kunne bruke fantasien så mye jeg ville.

Dette har fortsatt opp gjennom årene, bøkene ble tykkere og tykkere og ordforrådet bedre. Jeg begynte å kjøpe mine egne bøker i stedet for å bare låne de og det var så fint å se at bokhyllen ble fullere som tiden gikk. Jeg kunne dra fram bøker jeg har lest før for å lese de igjen og se det fra et nytt perspektiv. Med en bok i hånden trivdes jeg som mest.

Men dette forandret seg når jeg ble forelsket. Av en eller annen grunn sluttet jeg å lese på sengen når jeg begynte å dele den med en annen. Litt av grunnen er vel at han ikke har noen lampe ved siden av sengen, har jeg skullet lest har taklampen måtte vært på. Dette er jo ikke særlig behagelig for nabomannen å sove til. En annen grunn er vel at når man er i et så ferskt forhold bruker man heller den tiden til å ligge helt inntullet i hverandre, så det er ikke plass til en bok engang. Så det har bare blitt til at bøkene har støvet ned.

Men nå har jeg et mål! Når vi skaffer oss en boplass sammen, så skal du være sikker på at jeg skal få satt et nattbord med en lampe på ved siden av sengen. Jeg har lyst til å finne tilbake til den gleden jeg fant i ordene før. Jeg har lyst til å kaste meg inn i min egen fantasiverden igjen. Jeg har skaffet meg bruker på Goodreads som er en nettside for bokelskere, hvor man kan dele bøker man elsker og anbefaler. Her skal jeg gjøre et dypdykk og finne bøker som kan få frem lesegnisten igjen. Jeg kjenner det kribler i fingrene allerede etter å kjenne følelsen av en bok mellom hendene og papiret mellom fingrene.

Jeg skal bli en lesehest igjen!

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Velkommen

Sunniva Gravem

Jeg heter Sunniva, er 22 år og bor i en liten bygd på Nordmøre. Dette er mitt lille fristed hvor jeg kan skrive om hva jeg vil, så her kan det dukke opp så og si hva som helst. Jeg håper du vil trives her inne!

Søk i bloggen

Viktige innlegg

Sunn fornuft

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Blogglisten
Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits